Rapid Review Business Case

Maak een écht goede business case

Sta je voor de keuze om een significante investering te doen? Twijfel je aan het voortbestaan van één van je ondernemingen of business units? Ben je tevreden met het rendement op de portefeuille?

Of wil je simpelweg eindelijk eens een écht goede business case maken?

Met de Rapid Review Business Case concludeer je snel of een investering de moeite waard is

Wil je meteen weten of deze Rapid Review geschikt is voor jouw organisatie?
Beantwoord dan nu deze paar korte vragen:

Met de Rapid Review Business Case concludeer je snel of een investering de moeite waard is

Wil je meteen weten of deze Rapid Review geschikt is voor jouw organisatie?
Beantwoord dan nu deze paar korte vragen:

Business case

Essentieel voor financiering en zakelijke beslissingen

Een business case is een belangrijk hulpmiddel voor ondernemers die voor een investeringsbeslisssing staan, hun bestaande bedrijf willen uitbreiden of eventueel genoodzaakt zijn delen van hun bedrijf af te stoten. Het is een gedetailleerde analyse van de haalbaarheid van een bepaald bedrijfsvoorstel.

Een goede business case is essentieel voor het verkrijgen van financiering en het nemen van belangrijke zakelijke beslissingen. Het is de basis om zekerheid te krijgen en belangrijke stakeholders te overtuigen. Ook voor relatief kleine beslissingen is het verstandig om een goede, gedegen business case te maken.

Samen analyseren we de kansen

Tijdens de Rapid Review kijken we naar alle stappen die onderdeel zijn om tot een goede business case te komen. Ten eerste maken we een grondige analyse van alle elementen die van belang kunnen zijn. Dit kan bijvoorbeeld informatie over de markt zijn, of de concurrentie. Een business case omvat het onderzoeken van de vraag naar je product of dienst, het identificeren van de concurrenten en het analyseren van hun sterke en zwakke punten.

Vervolgens maken we een gedetailleerde analyse maken van het bedrijfsmodel. Bijvoorbeeld het identificeren van de doelgroep, het bepalen van de prijsstrategie en het berekenen van verwachte inkomsten en kosten. We houden ook rekening met factoren zoals personeelskosten, marketingkosten en operationele kosten. En zo zijn er nog meer zaken waar rekening mee moet worden gehouden, dit zijn enkel een aantal voorbeelden.

Met de Rapid Review Business Case concludeer je snel of een investering de moeite waard is

Ook het financiële plan is cruciaal

Belangrijk in de business case is het opstellen van een financieel plan. Oftewel, het maken van een projectie van de inkomsten en kosten voor de komende jaren, het bepalen van het break-even punt en het berekenen van het winstpotentieel.

Het financieel plan geeft inzicht in de financiële haalbaarheid van het bedrijfsvoorstel en helpt bij het verkrijgen van eventueel aanvullende financiering.

Niet het eenvoudigste onderdeel maar samen krijgen we dit voor elkaar.

Presentatie moet duidelijk, beknopt en effectief zijn

Het schrijven van een business case is een vaardigheid die tijd en oefening vereist. Het is belangrijk om de analyse te baseren op feitelijke gegevens en om conclusies te onderbouwen met solide argumenten.

Het is daarnaast belangrijk om de business case te presenteren in een duidelijke en beknopte stijl, zodat het voor je publiek gemakkelijk te begrijpen is. Juist de analyse en presentatie zijn de zaken waar Addupp in excelleert.

Het verschil tussen succes en falen

Een goede business case kan het verschil maken tussen succes en falen van je onderneming. Het is een krachtig hulpmiddel waarmee we ideeën valideren, doelen stellen en de kansen op succes maximaliseren. Door het proces van het maken van een business case te volgen, kan je je bedrijf op een solide basis opbouwen en de groei en winstgevendheid ervan stimuleren.

Dat doen we samen, als een team.

Rapid Reviews

Hoe Addupp werkt

Wij helpen ondernemers met financiële uitdagingen. Hoe complexer, hoe beter. Met onze ervaring voegen wij waarde toe vanaf het eerste moment dat we in gesprek zijn. Voor onze Rapid Reviews specifiek hebben we een gestructureerde manier van werken ontwikkeld om jou als klant direct te helpen. Een Rapid Review bestaat normaliter dan ook uit de volgende elementen:

0,5 uur
0,5 uur

Kennismaking:

Een eerste gesprek om op hoofdlijnen de casus te bespreken. Vaak online, soms fysiek.

Addupp tijd
Addupp tijd

Inventarisatie

Addupp maakt een inventarisatie van alles wat nodig is om de Rapid Review succesvol af te ronden. Denk dan aan benodigde data, planning interviews, desk research, etc.

0,5 uur
0,5 uur

Doel

Samen bepalen we hoe we het success van de Rapid Review definiëren. Dit kan een analyse zijn, een rapport, een presentatie, een process, een evenement met het team, etc. etc.

3 uur (max)
3 uur (max)

Gesprekken

Addupp houdt (gestructureerde) interviews met de kritieke medewerkers uit je organisatie. We bepalen samen wie deze belangrijkste medewerkers zijn.

Afhankelijk van data & structuur
Afhankelijk van data & structuur

Data verzamelen

Om het doel, wat we onder stap 2 hebben gedefinieerd, te bereiken is er waarschijnlijk (veel) data nodig. Dat bespreken we samen en Addupp gaat bouwen aan een datamodel.

1 uur
1 uur

Report-out

We ronden samen de opdracht af, in lijn met de doelen die we hebben gesteld. Persoonlijk, online of met de rest van je team.

0,25 uur
0,25 uur

Evaluatie

Een korte terugblik om er zeker van te zijn dat jij als klant tevreden bent en waarbij ook kan worden besproken wat we samen leren van deze Rapid Review

Rapid Review: €749

Jouw investering:

Positieve mindset

Een korte call om de volgende stappen af te stemmen

Een dagdeel (ochtend/ middag) van jou en andere cruciale collega’s

Delen van relevante informatie met Addupp (data/ mails/ informatie)

Jouw winst:

Een gave sessie met Addupp waarbij jij en je collega’s gegarandeerd nieuwe dingen leren en belangrijke inzichten opdoen

Eén heldere pagina met de uitkomst zodat je precies weet wat je moet doen

Eindelijk zicht én grip op je problemen of kansen